Sveti Filip i Jakov juweel in Dalmatië

Sveti Filip i Jakov is een juweel in Dalmatië. Het heeft een prachtige ligging aan de Kroatische Rivièra, precies tegenover het eiland Pasman. De naam is afgeleid van de kerk van St. Philip en Jacob. In de Joegoslavische tijd werd het vanwege de religieuze herkomst anders genoemd. Sveti Filip i Jakov heeft zo'n 4.500 inwoners.

Tegenwoordig biedt Sveti Filip i Jakov diverse mogelijkheden voor toeristen. De plaats is zeer geschikt om te ontspannen en als uitgangspunt voor tal van activiteiten. Het water en strand zijn van goede kwaliteit. Het strand Iza Banja spot heeft in 2007 een award gekregen voor het bijzonder zuivere en kristalheldere water. Zwemmers, zeilers en duikers komen graag naar dit strand. Er is zelfs een zeer goed bezochte zeilschool. Moderne recreatieve activiteiten, zoals paintball en bungeejumpen  worden ook aangeboden.

In het midden van Sveti Filip i Jakov is het Borelli park aangelegd. Het behoort met zijn Borelli gebouwen tot de historische bezienswaardigheden van de charmante badplaats.

In de buurt ligt Rogovo, een kleinere stad met de kasteelruïnes van Benediktinski. Het imposante kasteel werd gebouwd over meerdere eeuwen, te beginnen in de vroege Middeleeuwen.

Het in de buurt gelegen Zadar is eveneens een juweeltje voor strandliefhebbers. Zowel het strand als het water zijn van zeer goede kwaliteit. De oude binnenstad is echter het hoogtepunt. Daar vindt u getuigen uit drie millennia. Als u de oude binnenstad bezoekt waant u zich in één gigantisch museum. De oude Romeinen lieten gebouwen na, waarvan de resten nog zichtbaar zijn, middeleeuwse stadspoorten, eeuwenoude muren, maar ook de moderne architectuur kan worden bewonderd.
Ook het vermelden waard zijn de culinaire delicatessen van de Kroatische keuken.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden