Supetarska Draga populaire bestemming op het eiland Rab

Supetarska Draga ligt in het noordwestelijke deel van het Kroatische eiland Rab. Met zijn 1.114 inwoners en de nabijheid van de stad Rab, dat op slechts 7 km is gelegen, is Supetarska Draga een populaire toeristische bestemming. 
De vruchtbare vallei van Supertarska Draga vindt u direct na de plaats Mudanje. De beschutte Drager baai wordt omringd door de bovenste en onderste Draga.

Direct voor de baai, kunnen zwemmers en watersporters mooie zandstranden op de kleine eilandjes Maman, Srednjak en Sailovac verwachten. Natuurlijk kunt u deze stranden op de eenvoudigste manier bereiken met een particuliere boot of watertaxi.

De gastvrije bevolking biedt niet alleen culinaire hoogstandjes, maar ook goed ingerichte vakantiewoningen en vakantiewoningen in Supetarska Draga te huur aan. Het stadje is de plek voor reizigers die een rustigere vakantie in het mooie Kroatië willen beleven.

Rond het schiereiland vindt u vele kleine zand en grind baaien. Meer stranden en prachtige baaien zijn te vinden op de kleine eilanden Maman, Srednjak, Sailovac (met de boot te bereiken).

Supetarska Draga biedt ook verschillende bezienswaardigheden; de heilige Sint Pietersbasiliek, de molen op de zee of de Tunera (oud vissershuisje).

ACI Marina Supetarska Draga heeft 344 ligplaatsen,  kleine jachten kunnen prima voor anker gaan in de Dumici baai. De grotere jachten vinden een veilige ligplaats in het midden van de Supetarska Draga baai.

Rond Suptarska Draga zijn prachtige wandelpaden en trekking routes, die u dwars over het eiland leiden.  Erg mooi zijn de paden door het natuurgebied Kalifront en het bos Dundo. Supetarska en het eiland Rab zijn ook uitermate geschikt voor actieve vakantiegangers, die graag per fiets de omgeving verkennen.
In Supetarska Draga zijn er vier of vijf goede restaurants. Deze restaurants zijn vaak alleen in het seizoen geopend. Meer restaurants en tavernes zijn te vinden in de naburige steden Lopar, Kampor en Rab.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden