Barbat dorp op het Kroatische eiland Rab

Barbat, ook wel Barbat na Rabu ligt bij de ingang van het eiland Rab in de Kvarner baai, als u vanaf de veerhaven Misnjak naar de stad Rab rijdt.

Het dorp Barbat met zo'n 1.200 inwoners gaat bijna vloeiend over vloeiend in het dorp Banjol. Barbat beschikt over prachtige stranden, u kunt er heerlijk zwemmen in een rustige omgeving. 

Langs de in 2012 gedeeltelijk vernieuwde prachtige waterkant van Barbat, die leidt tot in de oude binnenstad van Rab, nodigen diverse mooie stukken strand uit om te zwemmen en te springen in de kristalheldere zee. De stranden zijn familie vriendelijk, bieden gevarieerde sport- en recreatiefaciliteiten en sommige zijn ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking, zodat ook zij in alle vrijheid kunnen genieten van hun vakantie in Barbat.

Barbat met het voorgelegen eiland Dolin en de omliggende kustgebieden van het eiland Rab, tellen voor watersporters tot de mooiste bestemmingen in het noorden van Kroatië.

De plaatselijke restaurants en tavernes serveren typisch mediterrane eiland gerechten, evenals internationale gerechten. Naast vis en andere zeevruchten, moet u vooral de lokale gerechten proberen, zoals het zoete nagerecht Rabska Torta.  In de bars en tavernes kunt u vervolgens uw vakantiedag in vriendelijk gezelschap afsluiten. Natuurlijk kunt u ook een romantische wandeling maken langs de prachtige boulevard.

Langs de 4 km lange kustlijn van Barbat zijn er bijna ontelbare mogelijkheden om te zwemmen. Vooral gezinnen met kinderen weten de kiezelstranden van Barbat te waarderen.  Sommige stranden bieden ook een mengsel van gouden zand en fijn grind, zodat zelfs de kleine zwemmers zorgeloos kunnen dartelen.

De belangrijkste stranden van Barbat zijn:

  • Pudarica, het mooie strand Pudarica ligt net buiten Barbat in de richting van de veerhaven van  Misnjak, kunt u in een paar minuten bereiken. Het strand Pudarica bestaat uit een mengsel van zand en fijne kiezels. Een café, bistro en sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. De beach club Santos is de ontmoetingsplek voor jongeren.
  • Grci, het strandgedeelte Grci bevindt zich in de gelijknamige baai in het centrum van Barbat.  Zacht glooiende fijn grind en betonplaten, waar u prima kunt zonnen en het heerlijke water zijn ideale omstandigheden voor prima stranddagen. Het strand is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een fysieke beperking.
  • Planjke, het strand Planjke is gelegen tussen het strand van Grci en het strand van hotel Barbat. Direct naast het strand is de taverne Mama, ze serveren koele drankjes en typische mediterrane gerechten van het eiland. Meer eetgelegenheden, zoals  de restaurants Leut en Aco liggen op loopafstand.
  • Vodenca, het strand Vodenca aan de oostelijke rand van Barbat bestaat uit vele kleinere delen. Het strand bestaat uit fijn grind of kiezels, er zijn ook  rotsachtige secties en betonplaten.
Natuurlijk zijn er langs de 3,5 km lange kust van Barbat veel meer mooie stranden en baaien, zoals het kleine strand Janici en het strand van het hotel Barbat. Zelfs buiten Barbat, langs de kust richting de haven van Misnjak verwachten kunt u  veel meer mooie stranden en faciliteiten verwachten.
Voor naturisten is er de keuze tussen de stranden Vodenca, aan de zuidoostelijke kant van de stad en Merine.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden