Motovun bergstadje in het noorden van Istrië

Motovun
Motovun gelegen in het noorden van Istrië is een klein schilderachtig bergstadje met ongeveer 600 inwoners, dat vaak door toeristen wordt bezocht.
In de Middeleeuwen was Motovun een belangrijk handelscentrum van de Venetianen. Delen van de stadsmuren en een aantal paleizen uit die tijd zijn nog goed bewaard gebleven.

Motovun is vooral bekend geworden door het jaarlijkse internationale filmfestival. Eind juli worden jaarlijks zo’n zestig films op vijf podia vertoond. Het zijn onafhankelijke producties, die niet in de grote bioscopen zullen worden vertoond. Tijdens de festivaldagen, zijn er  andere interessante evenementen, zoals tentoonstellingen, concerten, paneldiscussies en worden er diverse recepties gehouden.

Na een wandeling door het stadje, moet u zeker gaan genieten van het uitzicht op de vallei met zijn bossen en wijngaarden.
In het dorp worden bij particulieren kamers aangeboden, daarnaast kunt u overnachten in het beroemde drie sterren hotel "Hotel Kastel". Het biedt comfortabele kamers met een gevarieerde keuken. De specialiteit van de regio, de beste witte truffels in Kroatië, mag u zeker niet missen. De uitstekende ham en worst, maar ook de wilde asperges zijn een reis naar Motovun waard. Na het zoete gebak is een grappa of honing brandy een prima afsluiting.

Een bezienswaardigheid is de grot Baredine, dat op 15 kilometer van Motovum is gelegen. Het is gelegen nabij het ​​dorpje Višnjan en geeft inzicht in de rijke en mooie Istrische onderwereld. Višnjan heeft zelfs een observatorium, ook dit is een bezoek waard.


Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden